Utolsó kommentek

Na azért

2007.05.20. 20:27 Dzsózi

így legyen ötösöm a lottón. Ezt is megértük, Fletó kirúgta KISZ-spiclitársát és a nagy októberi szocialista győzőt, Gergényi "Vipera" Pétert. Nagyon gyors nem volt a döntés, éppen ezért egyáltalán nem lóg ki a pillanatnyi politikai haszonszerzés lólába. Kíváncsian várjuk az őszi rendőrterror miatt kiszabott első ítéleteket. Természetesen a rendőrök ellen hozottakra gondolok. Végül is annyi haszna mindenképpen van annak, hogy most kirúgott Fletovics mindenkit, hogy akkor már nyugodtan mosthatja a kezeit. Hajrá... A határőrség és a rendőrség összevonásának nagyon szurkolunk, ma a Mária Valéria-hídon már tapasztalhattuk, hogy geciségben a határőrök se maradnak el kék testvérkéiktől, innen is üdvözlöm a ma délután ott "dolgozó" köcsögöket.

(Ha már itt tartunk, hasonló jókat kívánok azoknak a határőr illetékeseknek is, akik szerda estére Hegyeshalomnál a beosztást készítették. Nyilván nem számoltak vele, hogy idén áldozócsürtörtök [ünnepnap tőlünk nyugatabbra] pont véletlenül éppen csütörtökre esik. A derék sógorok kiveszik a pénteket is, és megrohanják szerda este Magyarországot. Alig két óráig tartott az utolsó néhány kilóméter megtétele. Minden második sor nyitva is volt, csak gratulálni tudunk. Csak tudnánk, mi lesz ezzel a sok hasznos határőrrel, ha beköszönt Schengen? Ahogy mondani szokták, az eszetek megvan hozzá, hogy rendőrök legyetek. Mikor lesz már végre Schengen????)

9 komment

Címkék: gyurcsány rendőr gergényi határőr

A bejegyzés trackback címe:

https://darkside.blog.hu/api/trackback/id/tr684305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

határőr 2007.08.17. 16:45:49

Kedves blogger!
Bizonyára azért vagy ilyen jól értesült egy hegyeshalmi szintű kirendeltség igazgatásában, vezetésében, mivel évek óta irányítasz mintegy 500 fős állományt. Lebonyolítasz az embereiddel napi több milliós forgalmat és közben a kirendeltség gazdasági, idegenrendészeti, bűnügyi és humán ügyeit is a kezedben tartod. Ha minez megvan akkor bizonyára megfelelsz a feletteseid, a belső szabályzók a jogszabályok, a politikusok és végül de nem utolsó sorban a türelmes és tisztelettudó (ami az egyenruhát illeti) utasok irányába is. Az eszedbe se jut, hogy egy parancsnoknak kötött létszámmal kell dolgoznia és nem vezényelhet csak úgy be egy másik váltásból embert mert azzal törvényt sért és a dolgozó jogai ellen tesz. Lehet hogy az általad oly nagy becsben tartott áldozócsütörtökre nem tudtak felkészülni betegség, vezénylés, töbletmunkaórák kiadása és még sorolhatnám mi miatt, hogy az igazán fontos és nagy tömegeket vonzó eseményekre tudjanak több embert öszpontosítani mint például a Sziget Fesztivál vagy a Forma 1, de ezeket a tényeket te nagytudásu barátom át sem gondolod csak szitkozódsz.
Azok az általad "köcsögnek" nevezett derék emberek pedig csak a dolgukat teszik, parancsot teljesítenek. Mivel nem írtad le, hogy mit is tettek ellened a Máia-Valéria Hídon, így erre nem tudok reflektálni.
Tisztelettel:
Hortobágyi Dániel határőr százados.

Dzsózi 2007.08.19. 21:43:46

Erőszakszervezetknél biztos jól bejön az ilyen arrogáns, minősítgető stílus, de ebben az esetben a tények eléggé beszédesek. Egyrészt kívánom, hogy éljél át hasonlót (2 óra csúsztatott kuplung éjjel, fél nap megállás nélküli vezetés után). És el kellene hinnem, hogy nem az illetékes hülyesége miatt ment egy soron a forgalom? Én kérek elnézést. Szintén gondot szokott okozni a vendégmunkások áradata, ők is mindig meglepetésszerűen jönnek, közben pedig van kapacitás mondjuk a szlovák határ mentén közúti ellenőrizgetést végezni. Persze én nem értek hozzá, nem is állítom, de ugye elismered, hogy ez egy nagy kalap szar ebben a formában? Ugyanis itt mi, "nagytudású állampolgárok" vagyunk az (elégedetlen) fogyasztók.

A vallási minősítgetést tartsd meg magadnak, köszi.

A Mária Valériás "köcsögök" pedig szintén egy soron eresztették be a népeket, miközben 6-8 köcsög ott röhögcsélt a bódé mögött. Nyilván ők is a munka törvénykönyve által biztosított pihenőidejüket töltötték, ugye? Erre nem tudok más jelzőt lkalmazni, csak a "köcsög"öt. Miközben a kollegina még a jogosítványok ellenőrzésére is tudott időt szakítani, egyáltalán nem feszélyezte a kilóméteres sor.

Dzsózi 2007.08.19. 21:44:57

alkalmazni
"köcsög"-öt
kilométer

Dzsózi 2007.08.19. 21:46:22

Ja, most látom: 500 emberből sikerült ennyit kiállítani? Azt hiszem, írok egy hivatalos panaszt, kíváncsi vagyok, mivel fogják indokolni ezt a magas szintű teljesítményt.

Határőr (H. D szds.) 2007.08.23. 14:20:28

A kioktató és arrogáns stílust azt szóvá lehet etnni (lehet hogy igaz), de ismeretlenül leköcsögözni valakit az teljesen rendben van. Egyébiránt ez az erőszakszervezet védi meg az ország határait és tartja fent a közbiztonságot az illetékességi területein. Szidni lehet minket, de a tiszthelyettes kollégák 70-80 ezer forinttért dolgoznak éjjel nappal, télen nyáron és tűrik el az akadékoskodó állampolgárok édesanyjukra irányuló megjegyzéseit. Nem kell elhinni hogy a helyi parancsnok \\\"hülyesége\\\" miatt ment egy soron a forgalom, de nem hiszem hogy az utasok dafke bosszantása miatt történt így az eset. Bizonyára meg voltak az okai a létszámgondoknak. Amúgy ha ez Hegyeshalomnál történt azt nem hiszem el, hogy egy sávon ment a forgalom. A vendégmunkások áradatára felkészül a határőrség és ismerteti külföldön is, hogy nem csak a Hegyeshalmi átkelő létezik, hanem ott van Kópháza és Sopron esetleg Rajka, de az alulművelt vendégmunkása csakazért is Hegyeshalomnál akar kimenni aztán pár nap múlva ugyanott bejönni. Az pedig, hogy van kapacitás a közúti ellenőrzésre is, és közben az átkelőn meg várakozni kell? Igen mivel az úgynevezett zöldhatár őrizeteével fogják meg az embercsempészeket, tiltott határátlépést elkövetőket, árucsempészeket, ha oda nem vezényelnek embert akkor ezeket a feladatokat ki látja el? A közúti ellenőrzések során számos körözött járművet és személyt fogtunk és fogunk el. Ha mindenkit az útiokmányok kezelésére vetünk be ezeket ki fogja csinálni?
Hogy a vallási minősítgetést megteszem e vagy sem az az én dolgom ez az internet és ha a moderátor engedi akkor én ott minősítek bármilyen témában ahol akarok. Akkor sem az áldozócsütörtök vagy mi a legfontosabb szempont a határőrizeti operatív helyzet tekintetében és a én életemben sem.
A Mária Valériás kollégákról csak annyit, hogy az utas csak azt látja, hogy egy útlevélkezelő dolgozik, a többi a placcon nem és azok csak nevetgélnek.
Akkor némi magyarázat a szituáció ismerete nélkül:
1. Lehet hogy munkaértekezlet volt és szünet, így ezek a kollégák a havi egy napos képzésen vettek részt
2. Lehet hogy járőrök voltak és a szolgálati törvény (nem a munka törvénykönyve) szerinti 12 óra alatti 45 perces pihenőjüket töltötték.
3. Az a 6-8 ember lehetett a csoportvezető, a kirendeltség vezető, informatikus, logisztikai segédelőadó, ügyeletes, osztályvezető, kirendeltség vezető helyettesek, na ezek közúl senkinek nem dolga az útlevél kezelése.
Hirtelen 3 altarenatíva jutott az eszembe.
Az a határőr hölgy akinek volt mersze a jogosítványokat is elkérni csak a törvényeke szerinti ellenőrzési kötelmeinek tett eleget, mert még Ön kedves blogger sem vezethet autót jogsi nélkül. Vannak olyan elvetemült kollégák akik a személyi vagy útlevél, jogosítvány mellett el merészelik kérni a forgalmi engedélyt és azöldkártyát, sőt de ez már Farizeusi gondolat a kötelező biztosítás befizetését igazoló szelvényt is. Továbbá ha az autó nem a tulajdonosé akkor a tulajdonos felhatalmazását is ami alapján a kocsit külföldre lehet vinni. Szörnyű dolgok ezek és ilyen dolgokat bizony az a csúnya határőr bácsi vagy néni mind elkérheti és ha úgy tartja kedve még a csomagteret is ellenőrizheti. Bosszantó.
Zárszóként én leírtam a teljes nevem és úgy próbáltam meg érvelni, de Ön kedves blogger csak a nick neve mögé búlyva mocskolódik, legyen büszke rá és csak ócsárolja tovább az egyenruhásokat mert attól biztos fontos embernek foglya magát érezni, de ha valami baj történik az olyan típusú emberek mint Önk kiabálnak elsőként segítségért és rendőrért.

Határőr (H. D szds.) 2007.08.23. 14:21:29

A kioktató és arrogáns stílust azt szóvá lehet etnni (lehet hogy igaz), de ismeretlenül leköcsögözni valakit az teljesen rendben van. Egyébiránt ez az erőszakszervezet védi meg az ország határait és tartja fent a közbiztonságot az illetékességi területein. Szidni lehet minket, de a tiszthelyettes kollégák 70-80 ezer forinttért dolgoznak éjjel nappal, télen nyáron és tűrik el az akadékoskodó állampolgárok édesanyjukra irányuló megjegyzéseit. Nem kell elhinni hogy a helyi parancsnok \"hülyesége\" miatt ment egy soron a forgalom, de nem hiszem hogy az utasok dafke bosszantása miatt történt így az eset. Bizonyára meg voltak az okai a létszámgondoknak. Amúgy ha ez Hegyeshalomnál történt azt nem hiszem el, hogy egy sávon ment a forgalom. A vendégmunkások áradatára felkészül a határőrség és ismerteti külföldön is, hogy nem csak a Hegyeshalmi átkelő létezik, hanem ott van Kópháza és Sopron esetleg Rajka, de az alulművelt vendégmunkása csakazért is Hegyeshalomnál akar kimenni aztán pár nap múlva ugyanott bejönni. Az pedig, hogy van kapacitás a közúti ellenőrzésre is, és közben az átkelőn meg várakozni kell? Igen mivel az úgynevezett zöldhatár őrizeteével fogják meg az embercsempészeket, tiltott határátlépést elkövetőket, árucsempészeket, ha oda nem vezényelnek embert akkor ezeket a feladatokat ki látja el? A közúti ellenőrzések során számos körözött járművet és személyt fogtunk és fogunk el. Ha mindenkit az útiokmányok kezelésére vetünk be ezeket ki fogja csinálni? Hogy a vallási minősítgetést megteszem e vagy sem az az én dolgom ez az internet és ha a moderátor engedi akkor én ott minősítek bármilyen témában ahol akarok. Akkor sem az áldozócsütörtök vagy mi a legfontosabb szempont a határőrizeti operatív helyzet tekintetében és a én életemben sem. A Mária Valériás kollégákról csak annyit, hogy az utas csak azt látja, hogy egy útlevélkezelő dolgozik, a többi a placcon nem és azok csak nevetgélnek. Akkor némi magyarázat a szituáció ismerete nélkül: 1. Lehet hogy munkaértekezlet volt és szünet, így ezek a kollégák a havi egy napos képzésen vettek részt 2. Lehet hogy járőrök voltak és a szolgálati törvény (nem a munka törvénykönyve) szerinti 12 óra alatti 45 perces pihenőjüket töltötték. 3. Az a 6-8 ember lehetett a csoportvezető, a kirendeltség vezető, informatikus, logisztikai segédelőadó, ügyeletes, osztályvezető, kirendeltség vezető helyettesek, na ezek közúl senkinek nem dolga az útlevél kezelése. Hirtelen 3 altarenatíva jutott az eszembe. Az a határőr hölgy akinek volt mersze a jogosítványokat is elkérni csak a törvényeke szerinti ellenőrzési kötelmeinek tett eleget, mert még Ön kedves blogger sem vezethet autót jogsi nélkül. Vannak olyan elvetemült kollégák akik a személyi vagy útlevél, jogosítvány mellett el merészelik kérni a forgalmi engedélyt és azöldkártyát, sőt de ez már Farizeusi gondolat a kötelező biztosítás befizetését igazoló szelvényt is. Továbbá ha az autó nem a tulajdonosé akkor a tulajdonos felhatalmazását is ami alapján a kocsit külföldre lehet vinni. Szörnyű dolgok ezek és ilyen dolgokat bizony az a csúnya határőr bácsi vagy néni mind elkérheti és ha úgy tartja kedve még a csomagteret is ellenőrizheti. Bosszantó. Zárszóként én leírtam a teljes nevem és úgy próbáltam meg érvelni, de Ön kedves blogger csak a nick neve mögé búlyva mocskolódik, legyen büszke rá és csak ócsárolja tovább az egyenruhásokat mert attól biztos fontos embernek foglya magát érezni, de ha valami baj történik az olyan típusú emberek mint Önk kiabálnak elsőként segítségért és rendőrért.

Dzsózi 2007.08.28. 02:23:44

Ennyi felesleges és szánalmas mellébeszélés után megint megkérdezem: miért nem lehetett az adott nap adott órájában figyelembe venni, hogy az osztrákok/németek megrohanják az országot? Ki a francot érdekel, hogy a határőrparancsnoknak menstruált-e a kutyája, vagy mi? SZARUL DOLGOZTAK, ÉRTI, KEDVES URAM? Mint amikor a kőműves 100 fokban rakja a derékszöget. Az Ön otthonában persze a kőműves hivatkozhatna arra, hogy keveset keres, vagy éppen továbbképzésen vett részt, azért nem sikerült kimérni a derékszöget.

Mit nem lehet ezen felfogni? Miért nem lehet megérteni, hogy ha 4 órát kell várni a határon, akkor el van baszva valami? Akkor is, ha a klerikális reakció tehet róla, hogy szabadnap lett a csütörtök az osztrákoknál. Már elnézést! És kurvára nem érdekel akkor senkit, hogy erre milyen szánalmas mentegetőzést lehet elővezetni. Mindenkit az érdekel, hogy hol vannak és mit csinálnak az adómból fenntartott határőrök akkor, amikor sok ember szeretne átkelni. (Hogy az én feladatom-e, vagy a határőrparancsnok feladata-e inkább az, hogy tudja, mikor lesznek Hegyeshalomban sokan - ne is mondja, kedves uram, nekem kellett volna tudni, és éjjel kerülni alsóbb rendű utakon. Kérek engedélyt meghunyászkodni.)

A Mária Valériások kibaszásból gyűjtötték a jogsikat, mert szóvá merték tenni egyesek, hogy minek van két sáv és 10 ember, ha csak 1 sávon megy a forgalom 2 ember közreműködésével. Ezt is lehet magyarázni, de ez a derékszög is 100 fokon forr.

Mivel itt a moderatúra - engedelmével - én vagyok, ha nem tetszenek a normák, akkor nem kell itt fröcsögni. Itt nincs cigányozás, fasisztázás, arabterroristázás, értem?

Ja, én is 70-80 ezerért dolgozom, csak én elvégzem a feladataimat, nem objektív kifogásokat sorolok, hogy miért nem tudom elvégezni. Vagy azt, hogy éppen milyen oka lehetett annak, hogy szartam bele a munkába. Bocsi.

Dzsózi 2007.08.28. 02:39:41

Ja, még két dolog:

1) Az utolsó bekezdéssel kapcsolatban: ha azt a következtetést vonta le (az előítéletei alapján), hogy a fizikai adottságaim vagy éppen a mentális hozzáállásom korlátoznának abban, hogy ennek a két dolognak a felelősét civilben határozottan pofán verjem, akkor eléggé téved. Vagy hogy esetleg az ilyesmit nem teszem szemtől szemben, vagy nevemet és címemet vállalva szóvá. Csak

2) Politikus nyilatkozta, hogy majd a határőrség az egyesülés után felhúzza a rendőrség színvonalát. Másik interjúban aztán beismerte, hogy csak viccelt.

Határőr (H. D szds.) 2007.08.30. 16:17:11

Kedves Uram!
Én megpróbáltam felvázolni azt, mik lehettek az okok, de mivel Önnel érdemben nem lehet tárgyalni így én ezzel a próbálkozással fel is hagynék, a stílusáról szót sem ejtek mert lehet hogy én arrogáns és ironikus vagyok, maga meg trágár és csak hajtogatj a maga igazát, egyebet sem tesz. Én ezzel befejezettnek tekintem a mi kis traccspartinkat, és kár is reagálnia jelen válaszomra úgysem fogom elolvasni. Lehet diadalmasan főni a saját levében, hogy Ön aztán jól megmondta és hogy majd jól pofán ver valakit akár civilben is ez mindegy. Örültem hogy megismerhettem magasröptű gondolatait és Önben egy minden irányban fogékony állampolgárt.
süti beállítások módosítása