Utolsó kommentek

KRESZmúzeum

2007.05.22. 01:45 Dzsózi

Jó hír, hogy a Szeretem Magyarországot Klub nevű Gyurcsány-fanklub összegründolt némi (pénzbeli és természetbeni) támogatást a városligeti KRESZ-park rendbehozatalára. Még a MÁV is adott fénysorompót, milyen kár, hogy ahova kéne, oda nem nagyon jut. Mindenesetre kedves dolog és hasznos kezdeményezés, remélem, nem fog kipukkanni a feledés homályában néhány hét után, mint sok hasonló akció.
így aztán, kedves szuicid idióta kerékpáros kartársak, adott a terep, lehet gyakorolni a kerékpár kivilágítását, a piros lámpánál megállást és azt is, hogy az egyirányú utcának melyik végén illik beközlekedni. Csak tessék, csak tessék, ingyen van.

8 komment

Címkék: gyurcsány bicikli idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://darkside.blog.hu/api/trackback/id/tr4185035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[CyB] 2007.05.22. 02:17:02

En inkab evente kotelezo emlekezteto kressz vizsgara koteleznem azokat akik gepjarmuvet vezetnek

Ertem en az undorod a biciklisektol, mi tudunk haladni akkor is amikor te a dugoban ulsz jobb esetben tobbedmagadal, foglalod az utat, teleszarod a levegot benzingozel.
Szar erzes lehet latni hogy masok veled ellentetben barhol barmikor el tudnak menni:)

Dzsózi 2007.05.22. 10:09:35

Fussál neki mégegyszer, és próbáld meg értelmezni a leírtakat. Vagy te is ilyen lámpa nélkül szembejövök típusú gyerek vagy, és savanyú a szőlő?

Dzsózi 2007.05.22. 10:11:15

Ja, és legalább SM kategóriás jogsit írnék elő a fóútvonalon biciklizőknek, szintén éves emlékeztetőkkel...

mement 2007.05.22. 13:26:20

Keresedre neki futok megegyszer:) Van lampam 3 is elol meg 2 hatul, ha szar az ido meg kukas mellenyt is huzok... Elolvastam CM es postjaid is ne vard hogy jokedelyel irjak
Eleg kenyes mostanaban ez az auto vs. bicikli kerdes
Igen elofordul hogy megszegjuk a kreszt en peldaul rengetegszer, de annak oka van, pl:. ha veled varom meg mig zoldre valt a lampa az indulo autok ledaralnak rendszerint, azok akik meg jobra fordulnak jo eselyel rajtam keresztu teszik azt, ezt elkerulendo, ha tehetem mindig a forgalom egy szaksza elot probalok menni, masreszrol TE vagy az aki veszelyes, nem EN aki biciklivel megyek, az en nehany kilos gepem a te nehanyszaz kilos kocsidhoz kepest elenyeszu baleseti kockazatal jar mind rad nezve mind barki masra, biciklivel kurva nehez valakinek szetlapitani a fejet. Igen azt is elismerem hogy van faszkalap aki teljesen indokolatlanul szeg meg szabalyokat, Ez az emberen mulik a gyoker faszon aki a biciklin ul nem az osszes bickilisen, de meg igy is hogy valoban barom is minimalis a kockazati tenyezo ha o hibazik o hal meg nem te... ez az oriasi kulonbseg, es itt most nem akarok belemaszni es reszletezni urambocsa` anyazni hogy gepjarmuvel budapesten ki mikor mien szabalyokat szeg meg...

Hogy miert nem ertek egyet a jogositvanyal arra egy komoly okom van, megpedig hogy a bicikli egyenlore a legkolcseghatekonyab kozlekedes amit barki, (ismetlem: BARKI) igenybe vehet ha akar, ha ezt is lesapolnak rengeteg penzel amit a kulonbozo vizsgak jelentenek akkor valoban nem lenne ertelme bicikilire ulni, nem biciklizhetne a fiad, anyukam nem mehetne el a boltba tejert biciklin stb...

a Varosligeti kressz palya peldaul jo otlet, ingyenes kresz oktatast bicikliseknek, az is jo otlet lenne.
a Cel az hogy budapesten JELENTOSEN csokenjen az autos forgalom hogy mindenki gyorsan pontosan biztonsagban juthason el oda ahova menni akar (auto nelkul)

Dzsózi 2007.05.22. 13:42:53

Akkor ezt meséld el azoknak a haverjaidnak is, akik nem világítanak, nincs rajtuk kukásmellény, és rendszeres balesetveszélyt idéznek elő, utána pedig sírnak, ha elütik őket a "néhány száz" (mondjuk 15 vagy 20 száz) kilós autók. A jogosítvány pedig nem a lehúzást szolgálja, 10 évre 4000 Ft, hanem azt bizonyítja, hogy egyszer ismerted a szabályokat. Ha szerinted ez nem fontos, akkor miről beszélünk? Akkor gyalogoljál inkább a járdán, óvatosan. De annyit jegyezz meg, hogy az egyenesen menő autónak elsőbbsége van veled szemben.
A demagóg dumát az autómentes városról meg hagyjuk, beszéld ezt meg Demszkyvel először. Amerre én lakom, egy centi bicikliút sincs, és a városba vezető összes út életveszélyes, a tömegközlekedés pedig kritikán aluli, és nem a kedvenc időtöltésem a tömegközlekedés. És nem, nem állok a dugóban, mert akkor nem mennék autóval. Esetleg versenyezhetünk egyszer, hogy reggeli csúcsban melyikünk járja végig hamarabb az én útvonalamat.
Ettől függetlenül rendszeresen megyek dolgozni biciklivel. Csak csodálatos módon kivilágítom magam, megállok a pirosnál, és ha lehet, kis forgalmú utakon megyek, vagy teszek egy kis kerülőt a bicikliút kedvéért. És eszembe sem jut soha szembe menni az egyirányú utcában, vagy a menetirány szerinti bal oldalon haladni, rendet vágni a járdán, vagy máshogy megijeszteni a többi közlekedőt. Esetleg szlalomozni az autók között, jobbról előzni őket, még akkor is, ha állnak. Szerintem ma Budapesten a biciklisták között vannak a legkevésbé kultúrált közlekedők. Ha te nem ilyen vagy, akkor ne vedd magadra, hanem nevelgesd a többieket. Az nem ment senkit a hülyesége alól, hogy nem szennyezi a környezetet.
Tegnap este mentem kb. 50 km-t a városban (autóval), és - írdd és mondd - 1 db kivilágított biciklist láttam. Mit csinálnak a rendőrök ilyenkor?

mement 2007.05.22. 13:44:25

kerekparosbalesetek.freeblog.hu/archives/2007/05/21/Biciklist_gazolt_egy_kamion_a_fovarosban/#e2358725

Ez pont tegnapi hir... hat errol beszelek ... en mar nem is szamolom naponta hanyszor akarnak kinyirni pesten...
Szoval csesztetes es roszmajusag nelkul... Nektek is KURVARA oda kell figyelni... es mindig jusson eszedbe amikor beulsz az autoba hogy pontencialis gyilkos lehetsz pusztan csak mert fel masodpercre elbambulsz

Dzsózi 2007.05.22. 13:53:14

Ezt én is be akartam idézni. Érdekes lenne tudni, hogy
- ki volt-e világítva?
- nem jobbról előzte-e a sort esetleg, és ott maradt?
- mindent megtett a csaj, hogy elkerülje a balesetet? Pl. kamion holtterében én kocsival se sokáig maradok, nemhogy biciklivel vagy motorral.
Egyáltalán nem biztos, hogy a kamion bambult el. Ritka nagy faszok a kamionosok is, de azért a biciklisnek (robogósnak, motorosnak) vigyázni kell magára. Ez a jobbra kanyarodós manőver baromi veszélyes, nem egyszer én is benéztem már a párhuzamos bickliutat.

Ha erősen akarnék fogalmazni, feltenném viszont a kérdést, hogy mi az anyját keresett a csaj a Hungárián biciklivel? 70-es táblánál? Azért tudni kéne mértéket tartani. Ott éppen nincs mellette kerékpárút?

A potenciális gyilkos pedig rád is vonatkozik, lásd a posztot a bírókról a motoros+biciklis esetével.

mement 2007.05.22. 14:40:28

Hat igen nekem is az volt a masodik gondoltaom hogy hulye picsa minek mentel a hungarian az uton, oda en is ritkan megyek ki, Nem tudom mi tortent pontosan csak elkepzelesem van, gondolom a kamion haladt majd beert a lany melle es rutinosan indexelt es kanyarodott de mindenkeppen latnia kellet a lanyt egyszer amikor elhaladt mellete... Ha meg teszem azt nem volt kivilagitva akkor tenyleg nem tudok erre mit mondani, A kocsi soros elozes jobbrol vagy balrol ahonan szamitanak ra onan szamitanak ra nem minden esetben kivitelezheto... Pont ma volt egy ilyen szituaciom a XIV. ker Bacskai utcaban, ez egy kis utca a Thokoly vel parhuzamosan es nagy meglepetesemre marha nagy sor alt benne, egyiranyu utca, jobb oldalt parkolnak , minden auto balra huzodott ki ott nem ferek el foleg hogy a kovetkezo kereszt utca is balra egyiranyu tehat arra fordulnak, tobb savos utakon meg ha nem latom mikor valtott pirosra a lampa ritkan kockaztatom meg hogy becikazak kozepre, nehanyszor sikerult bent ragadnom mert nem engedtek ki, de mondjuk ott nagyob hely is van alt jobb oldalon...
Adalekent a kressz szerint nem mehetnek busszsavba... ill nem mindegyikben, gondolom eltudod kepzelni a helyzetet amikor a busszsav es a forgalom kozot haladok, szoval vannak tarthatatlan es veszelyes szabalyok, amig nem valtozik lenyegesen az emberek kozlkedesi szokasai addig muszaly lesz szabalyokat megszegnem

En nem auto mentes varosrol beszelek, az lehetetlen meg lenyegeben nem erre van szukseg, hanem tudatosabb kozlekedesrol, nem kell mindenhova autoval menni , ki is lehet belole szallni es meg hasonlo elcsepelt dolgokra gondolok.

Kozben elolvastam a biros postod... hat igen az ilyenek nyilvanosan le vagnam a bal fulet. Elismerem valoban eros tulzas minden autost kizarolgasan felelose tenni a balesetekert.
süti beállítások módosítása