Utolsó kommentek

Rettentő részeg a kapitány úr!

2007.12.26. 14:24 Dzsózi

Időről időre megjelennek közvéleménykutatási eredmények arról, hogy az istenadta nép szerint jó irányba mennek-e a dolgok nálunk. Azt mindenki látja, hogy nagy a határozottság, de hogy a főnök dugva iszik-e, vagy tényleg így kéne haladni, arról már megoszlanak a vélemények.

Be kell hogy valljam, őszinte kárörömmel szemlélem a kormányzati negyed körüli vergődést. Elég jól látszik, hogy a négyes metróhoz hasonló méretű blamázs készülődik, így mindkét jelenlegi kormánypárt saját pofáraeséssel büszkélkedhet majd rövidesen. Kicsit rontja a (kár)örömöt, hogy (demagóg ON) a mi zsebünkre kísérleteznek (demagóg OFF), de hát nem ez az első eset.

Az egyik nagyon tanulságos öngól a Westend építtetőjének a kihátrálása. Az utóbbi időben oly gyakran bevetett zsarolós-beruházós trükköt ők nem ették meg, az általuk közlekedésfejlesztésre "felajánlott" 8 milliárd a hátuk mögött, "önként" 20 milliárdra hízott. Ekkor megköszönték a lehetőséget, és felálltak. Ellentétben sok más - egyébként nem különösebben sajnálatra méltó - multival, akinek a beruházását ilyen-olyan aluljárók, felüljárók, csomópontok és egyéb herkentyűk kialakításához kötötték. Nem egyszer olyan olyan dolgokat nyomnak le a torkukon, amiket az önkörmányzatnak már évtizedekkel hamarabb meg kellett volna saját erőből csinálnia, adott esetben nem sok köze van a beruházáshoz, de az alkuba bekerül. Hitegeti kicsit a polgármester úr a népet, hogy majd az áruházzal együtt lesz ez is, az is, aztán valahogy nem lesz se áruház, se kapcsolódó beruházás, mert a multik tudnak számolni. (A gazdaság dübörgésétől amúgy se férnének be elegen a boltba.) Hát most ez a taktika kicsit visszafelé sült el. Együtt szurkolhatunk a kormánynak, hogy megtalálja a balekokat, akik a röhejesen szűkre szabott közlekedésfejlesztési büdzsét a főkúrátor négy szép szeméért a többszörösére hízlalják.

Aztán a MÁV is vérszemet kapott (nem félnek ezek ott fent? vagy már a soktízmilliós végkielégítés lebeg a szemük előtt?), és előállt a Nyugati-Déli alagút eredeti ötletével, hogy az bizony nagyon kell. Ezzel csak egyet tudunk érteni, de addig ismét némi kárörömmel lehet megjegyezni, hogy végre egyszer a MÁV-ot szivatták meg úgy, ahogy a MÁV szokta szivatni a beruházásai környékén lakókat: a Nyugatit azonnal össze kellett tömöríteni, úgy, hogy csak ködös, jövőbe vesző fejlesztési ígéreteket kaptak a szívások kompenzálására. Persze ismét a vonatozni szerető/kényszerülő emberek szívnak, de hát ez természetes. (Nem lehet olyan időpontban menni a Nyugatiba, hogy a vonat ne állna 5-10 percet látszólag indokolatlanul a Nyugati bejáratánál.)

A négyes metró és a kormányzati negyed professzionális menedzselése abszolút optimizmussal tölt el minden egészséges gondolkodású állampolgárt az egészségbiztosítás átalakításával és az egyéb reformokkal kapcsolatban is. Reméljük, a végére minden jóra fordul, és ez a csodálatos terv, amelyet a kúrifeusok a nagy sietségben elfelejtettek normális megvalósíthatósági tanulmányokkal előkészíteni, nem fog kútba esni. Nagyon megalázó lenne, ha a tekintetes főkormányhivatal valami soroksári putriban kerülne kivitelezésre, és a Heti Válasz által korábban feltárt, csodálatosan szervezett, fejtől bűzlő kormányzatinegyed-maffia feleslegesen jött volna létre.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: politika közlekedés gyurcsány máv vasút idióták kormányzati negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://darkside.blog.hu/api/trackback/id/tr11275437

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Beteg 2007.12.30. 18:05:12

Készüljönk vagy ne az egészségbiztosítási pénztárakra? Mi lesz még ebből...Az Országgyűlés név szerinti szavazással elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslatot. A nagy-nagy eseményről ami December 17-én történtEgészségügyi Minisz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása