Utolsó kommentek

Elővasút

2008.01.07. 22:43 Dzsózi

Megnéztem a Modern képmesék c. agitprop első és (sajnos csak egyelőre) utolsó részét. Nagyon hatékonynak gondolom mindkettőt, csupa olyan dolgot boncolgat sztereotípiáktól mentesen, a leegyszerűsítést messze kerülve 2 percben, amire az egyszeri képviselő nagyon kíváncsi. Már úgy értem, hogy ezeket a filmeket a T. Ház fullidióta tagjainak szánták talán zárószavazás előtti agytágítónak, vagy Demszkynek és Magyarnak, de biztosan nem az átlagmagyarnak. A bolognai még hagyján: azé' kell a bolonya, hogy a holland sajtgyárba' elfogadják a bálintgazdaiskola papírját. Hát jobb most leszögezni, hogy ha az iskola normális iskola, akkor a "régi" papírt is elfogadják, ha meg nem jó iskola, akkor talán jobban tennék, ha nem bíznák emberünkre a sajtgyárat. Különösen akkor nem, ha az illető addig csak az első lépcsőjét ugrotta meg a rendszernek. Meg emeljük ki azt az apróságot, hogy se Bolognában, se mondjuk Németországban nem ez a rendszer van érvényben. És 4 év óta nem tudjuk, hogy mire jó egy BSc-s sajtipari mérnök például, vagy esetleg egy bölcsész.

A negyedik rész szuper, arról szól, hogy ha autózó' a városba', akkó' elpatkolsz. Ehelyett inkább metrózz, meg "elővonatozz" (a fővonat már káros lehet), meg ilyesmi. Bár a busz az rossz és kényelmetlen és lassú és büdös (ez a szál itt meg is szakad, érezzük, hogy ezek mind csak kifogások lennének a szerző szerint, de hát valahogy nagyon is életszagú ez a felsorolás.) Különben jajjaj. Tíccsukki. Sarcojjukmeg. Zúzzukszíjjel.

És a legfőbb érték az ember, nem az autója. Ezt bírta a Tóta csattanóként előszedni. Namostakkor kérdem én, honnan kéne nekem elővonatot vennem? Meg metrót? Meg villamost? (Ja, külvárosi gyerek vagyok, villamos éppen van. Egyenes úton kb. 10 km/h átlagsebességgel repít a munkahelyem felé, amit 3 átszállás után érhetek el. 5 km, fél óra, és ez csak az út fele. Egyik általam ismert közepes méretű nyugat-európai városban ennyi idő alatt 10-15 km-t lehet a városközponton át megtenni villamossal. Halló, Tóta, bazeg, a Demszkynek kéne szólni egy másik epizódban, hogy a külvárosba metrót meg HÉV-et kéne építeni, nem villamost!)

Ki a búbánatnak csinálták ezt a rajzfilmet? Én érezzem magam szánalmasnak, amiért nem a - környékemen amúgy nem létező - kerékpárúton vágtatok reggelenként az elővonathoz? Ezt nevezzük tudatformálásnak? Vagy már Tóta is Demszky bukására játszik?

Jók ezek a felvetések, Budapest lakosságának többsége nyilván magától is eljutott ezekhez a gondolatokhoz, de nem kellett volna inkább mégis lélegeztetőgépet venni ennek az epizódnak (meg a többinek) az árából?

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés hülyemagyar idióták modern képmesék

A bejegyzés trackback címe:

https://darkside.blog.hu/api/trackback/id/tr7288881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása