Utolsó kommentek

Percről percre

2007.10.26. 12:42 Dzsózi

"- Kisemberek robbantották ki, az o ügyük volt, sok szempontból klassz pillanat. Mégsem ok profitáltak belole. Ma már sajnálom, hogy nem bukott meg a kormány, mint ahogy azt is, hogy nem voltunk elég kemények. Naivság volt." (TGM)


16:12 Az SZDSZ ügyvivő testülete lemondott, amiért aktivistáik tevőlegesen támogatták a taxiszavargások résztvevőit.

15:03 Minden blokádot felszámolt a rendőrség, összesen 167 embert állítottak elő, közülük 45-öt őrizetbe vettek és gyorsított eljárás alá vonták őket.

13:57 Az Erzsébet hídon már csak rendőröket és üres taxikat lehet látni.
 
13:49 Az Erzsébet hídnál is könnygázgránátokat vetettek be a rendőrök, a pesti hídfőnél a menekülőket a Ferenciek terénél álló rendőrsorfalba rántják. A mellékutcákban eltűnő tüntetőket rohamrendőrök veszik üldözőbe és előállítják őket.

13:10 A Margit hídon álló taxikat a külső sávba tolják a rohamrendőrök, és megkezdik az elszállításukat. A hídon tartózkodókat megbilincselve, csuklyában elszállították.

13:05 Kónya Imre szerint "Félkótya őrjöngők túszul ejtették Budapestet". Pető Iván szerint a hatalom pártállami módszerekkel készül felszámolni a demokratikus kezdeményezéseket, és a fehérterrorral állítja párhuzamba a gyülekezési jog semmibe vételét.

12:50 A Petőfi hídnál gyülekező taxisokat rendőrök igazoltatják, egyesek megpróbálnak elhajtani, őket motoros rendőrök veszik üldözőbe. Egy taxira állítólag éles lövéseket adtak le. A maradék szétszéled.

12:40 A reptéri útnál gyülekező szélsőségeseket pajzsos rohamrendőrök kirángatják az autóikból, a földre teperik, és kébelkötegelőkkel megbilincselve teherautókon elszállítják. A gyorsforgalmi út felszabadult.

12:36 Könnygáz bevetésével kényszerítik a taxisokat a Lánchídon járműveik elhagyására.

12:31 A rendőrök hangosbeszélőn szólítják fel a Lánchídon tartózkodókat a törvénysértés befejezésére.

12:23 Rohamrendőrök lepték el a Margit hidat, előtte tolólapos hókotróval nyitottak utat a pesti hídfőnél a csapaterő részére. 3 taxi a korlátot áttörve a Dunába esett.

11:39 Meg nem erősített hírek szerint szélsőségesek lezárták Budapest egyes kivezető útjait is.

11:31 Szemtanúk szerint SZDSZ-es politikusok teát visznek a Szabadság hídat lezárva tartó szélsőséges garázdáknak.

11:21 A BKV buszai nem tudnak közlekedni, a leszálló utasok szidalmazzák és köpködik a taxisokat, aranyláncos majmoknak nevezik a főkolomposokat.

10:18 Taxis hordák lezárták a Lánchidat

8:58 A belügyminiszter felhívta a résztvevők figyelmét, hogy megsértik a gyülekezési jogot.

8:22 Szélsőséges taxisok be nem jelentett blokád alá vették az Erzsébet hidat. Állításuk szerint a benzináremelések ellen tiltakoznak, közben a kormány lemondását követelik.

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány zavargás rendőr taxisblokád

A bejegyzés trackback címe:

https://darkside.blog.hu/api/trackback/id/tr93208756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása