Utolsó kommentek

Az emancipált, szekularizált, demokratikus szabadság

2008.12.22. 00:36 Dzsózi

"De ha így megy tovább, a házasság anyakönyvezése előbb-utóbb visszakerül az egyházakhoz, kötelező lesz a hitoktatás, míg végül a legfőbb hatalom megmondja, miként kell élni és értékeket választani. Ez nem a Fidesz és az MSZP vitája, hanem egy korábban már idejétmúltnak hitt konzervativizmus és az emancipált, szekularizált, demokratikus szabadság vitája. Meg kell nyomni a vészcsengőt."

Ki lehet az, akinek a fejében karácsony előtt, válság közben kizárólag ezek a gondolatmagvak dolgoznak? Természetesen a fődemokrata, a táncoslábú, emancipált, szekularizált européer. (Ne legyünk igazságtalanok: a legsötétebb rákosista kultuszdumákat idéző tudósítások a parlamenti Hull a pelyhes-találkozóról megmutatják ennek a drága, érzelmi embernek a másik oldalát is: a rendszeres bérmálkozás mellett arra is volt ideje, hogy Klára asszony és két [még papíron sem érettségizett] gyermeke társaságában táncoljon (!) az általános iskolásokkal, akik maguk kérték, hogy találkozhassanak vele!)

Tehát nagy a baj. A szőlőbányász visszajön, és a seggéből már bújnak is elő a papok, akik először átnyomják az egyházi anyakönyvvezetést (figyelem: "visszakerül az egyházakhoz"), aztán a saját rendőrség, inkvizíció, titkosszolgálat, valamint a gazdaságélénkítő csomag társadalmi egyeztetésének támogatásáért felelős miniszterelnöki megbízotti poszt létrehozása után előbb-utóbb felépítik a saját koncentrációs táboraikat is. Meg kell kongatni a vészharangokat. Meg kell nyomni a vészcsengőt, elvtársak, amíg nem késő.

Nem arról van szó tehát, hogy az emberek egy jelentős részének nincs valódi igénye arra, hogy polgári házasságkötés címén egy idegesítően affektáló, művileg lágyított hangú, nemzetiszínnel átkötött hölgy a hivatalos aláírások és a szolíd pezsgőzés körítéseképpen buta közhelyeket puffogtasson, vagy lehetőleg a forrás megjelölése nélkül bibliai idézetekkel és egyéb jótanácsokkal lássa el az ifjú párt. (Nem affektáló és/vagy saját gondolatokkal operáló anyakönyvvezetőktől elnézést kérek, bizonyára az én hibám, hogy ilyennel még nem találkoztam.) Szerencsére a barátaim nagy része ettől az aktustól megkíméli a meghívott vendégeket, és csak az egyházi esküvőt teszi nyilvánossá.

Elismerve az emberek egy másik jelentős részének az (esetleg kizárólagos) igényét a polgári szertartásra, én a magam részéről erről mindenképpen le kívánok mondani, vagy ha nem lehet, akkor a minimumszolgáltatást alulról súroló verziót fogom igényelni. Annyit becsületből megteszek, hogy a tanúkat otthonról viszem, és nem a polgármesteri hivatal ráérő takarítónőit veszem igénybe, mint tette nagyra becsült barátom egykor, néhány évvel az egyházi aktust követően. Ha azonban ezt a - számomra - kétes értékű, legkevésbé sem megindító polgári ceremóniát a klerikális reakció helyi képviselője egy fax elküldésével vagy a magyarorszag.hu oldalon néhány kattintással le fogja tudni rendezni helyettem, a fel nem használt szőlőbányai világost pezsgőt Orbán Viktor egészségére ürítem. Én kérek elnézést.

Szólj hozzá!

Címkék: politika gyurcsány idióták egyházak

A bejegyzés trackback címe:

https://darkside.blog.hu/api/trackback/id/tr9835999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása