Utolsó kommentek

Tompított

2008.08.15. 11:57 Dzsózi

Mindennaposnak tűnő tragédia az indexes leadben (most épp fél napja van kint):

Mind az öt utas meghalt Gyöngyösnél csütörtökön délután abban az autóban, amely összeütközött egy vasúti átjáróban egy vonattal.

Tovább olvasunk, hogy tanuljunk a szomorú esetből (Nem tudunk megszabadulni attól a kényszerképzettől, hogy az ilyen balesetek egy nagyon kis részénél talán mégsem működött a fénysorompó, hiába nyilatkozza a MÁV illetékese az ellenkezőjét. Ennyi összeesküvés-elmélet még talán belefér.) Hoppá, mit látunk?

[...]olyan helyen hajtott a sínekre, ahol sem vasúti átjáró, sem út nem áll rendelkezésre[...]

Ez így másodikra elég érdekes vasúti átjárónak tűnik (tetszettek volna megvenni a leadet is az MTI-től, nem pedig saját funkcionális analfabétákra bízni ezt a fontos feladatot?) Felötlik az emberben, hogy mit csináltak vajon ott, ahol az átjáró sem vasúti, ha nem kombájnnal voltak? Honnan jöttek, hova tartottak?

Aztán olvasunk tovább, a megdöbbent hozzátartozókat nem engedik a rendőrök a helyszínre:

A helyszínre érkezett a balesetben elhunyt négy (sic!) férfi családjának több tagja, őket egy tucatnyi rendőr próbálja visszatartani, hogy a baleset helyszínének közelébe mehessenek.

Na, ezt nem értjük, hát már miért ne mehetnének oda? Talán valami titkos katonai akcióban vettek részt az elhunytak, vagy mi? A belőlünk előtörő szalonrasszista arra késztet bennünket, hogy más portálokon is nézzünk utána a dolognak. Meg is találjuk a hírt sok más helyen, ugyanazzal a szöveggel. Egy apró kivétel az utolsó bekezdés, amely eredetiben így szól:

A helyszínen van a megyei rendőrfőkapitány és a megyei cigány önkormányzat vezetése is, mivel az áldozatok romák voltak. Tucatnyi rendőr próbálja visszatartani, hogy a rokonok baleset helyszínének közelébe mehessenek.

Így mindjárt más, a bennem lakozó szalonnácinak igaza volt. Derék honfitársaink fájdalmukban ősi kultúrájuk számunkra is kedves, érdekes és immáron jól ismert gesztusát szerették volna gyakorolni: meglincselni (ott vagy később) a balesetért felelős mozdonyvezetőt. Az indexnél se megyei rendőrfőkapitány, se cigány önkormányzat.

Talán a rendszeresen arra vonatozók számára fontos információk rejtőztek az eredeti változatban, amik az indexes cikkben már nem érzékelhetőek. Például kikövetkeztethető, hogy néhány hétig azon a szakaszon inkább a vonat belsejébe húzódva érdemes utazni, mert az említett apró, normális ember számára kedves és elfogadandó kulturális különbségek miatt a hozzátartozók a gyászukat esetleg rendszeres vonatdobálással élik meg.

Hogy az indexes szerkesztő azért fogalmazta-e át az utolsó bekezdést, mert ő is úgy érzi, hogy az utóbbi időben burjánzó gárda-cigánybűnözés-nácifasiszta-árpádsávosturul hisztéria a fontosabb dolgokról való tudatos figyelemelterelést szolgálja, vagy csak a rosszul értelmezett liberalizmusa fosztotta meg az olvasókat fontos részletek megismerésétől, én - klasszikusokkal szólva - nem tudhatom.

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyar gárda cigánykérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://darkside.blog.hu/api/trackback/id/tr97617074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása