Utolsó kommentek

Harmadával csökkent - de mi?

2009.06.22. 21:51 Dzsózi

... a halálos balesetek száma az objektív felelősség bevezetésének hatására. Legalábbis ezt hazudják nap mint nap a tévében, plakátokon, mindenhol.

Nézzük meg ezzel szemben a valóságot.

  • Mai hír a totalcaron: Magyarországon valamivel kisebb ütemű a balesetek számának csökkenése: nyolc éve 1239-en, tavaly pedig 996-an vesztették életüket az itthoni utakon, ami kb. 20%-os javulást jelez. Ráadásul az Európai Közbiztonsági Tanács jelentése szerint ebben a csökkenésben valamelyest az is közrejátszik, hogy itthon a gazdasági visszaesés következtében a forgalom is csökkent valamelyest, aminek a hatását pontos adatok híján nehéz felmérni.
  • KSH-adatok májusból: "Az év első negyedévében 15 százalékkal kevesebb közúti közlekedési baleset történt, mint a tavaly az első három hónapban; a halálos balesetek száma a 13 százalékkal, a súlyos sérülésekkel járóké 18 százalékkal csökkent." - ez is 2009. évi statisztika. A 13 százalék az nem "harmada", hanem mondjuk "nyolcada".
  • És tavaly, objektív felelősség nélküli időszakban ugyanerről: "Hazánkban 2008. első két hónapjában 2408 személyi sérüléssel is járó baleset történt, ami 9,4 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában."

Jól értjük akkor: az objektív felelősség ÉS a forgalom csökkenése (meg az idő, meg az autópark fejlődése, meg az elkerülő utak, meg az új nullás, meg az új autópályák, megazannyakínja) nagyjából 3,5 százalékkal csökkentette a halálos balesetek számát? Vagy itt is csak a trükkök százai kerültek bevetésre a pofátlan pénzbehajtás elfedésére?

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés rendőr idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://darkside.blog.hu/api/trackback/id/tr331202001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása