Utolsó kommentek

Schengeni nekrológ - a sötétek utolsó akciója

2007.12.21. 02:39 Dzsózi

Látszik a zindexen, hogy nagy buli volt a határnyitásra Hegyeshalomban. Mi ezt kicsit máshogy éltük meg, de ürülünk, hogy a főkúrátor jól érezte magát.
Szóval az időpont 4 nappal karácsony előtt, 3 órával Schengen előtt, helyszín az A4-es autópálya kicsivel Nickelsdorf előtt. Satuzó tömegek, vészvillogók, ami kell, aznap harmadszor (addig összesen kb. 3 óra mínusz). De nem, nem a határig állt a sor, mint a múltkor, most csak egy német versenyző mutatott be műrepülő gyakolatot előttünk kb. 400 m-re. Egy óra alatt eltakarították szegényt, és már húztunk is tovább.

Határ előtt 2 km-rel ismét satu, vészvillogó, beállt sor. Hangos cifra káromkodással kívántuk el ismét a hegyeshalmi főhatárőröket mélységi aknakeresőnek az ukrán határ mellé. Csak az volt gyanús, hogy hogyan lehet majdnem 2 km-es a sor, ha előttünk csak néhány száz méteres sor volt a baleset idején. Háromnegyed órás araszolás után kiderült, hogy stimmel a matek, az út egyetlen (!!!) kikerülő sávban végződött, valahol a kamionok útvonalán, ami két 90 fokos kanyarral indul, ott volt beállva a sor. Az átkelő másfél órával a banzáj előtt teljesen le volt zárva, csak ezen a megkerülőn ment a sor, fentiek alapján kb. 2 km/h átlagsebességgel. Még az érdekelne, hogy aki később ért a balesethez, vajon mikorra vergődött át a határon? Nekik már biztosan a kúrátor integetett.

Ismét jót ünnepeltek a srácok a mi kárunkra, magas szintű (osztályvezető?) osztrák reprezentáció mellett. Azt a pár ezer hazatérőt meg kettészarták, miért nem került a sok barom Szerbia felé, ott nem lett volna buli. Hegyeshalom dísznek van, normális ember nem ekkor és nem itt jön, lehetett rá számítani (mire, ember, hogy a határnyitás előtt még egyszer jól kiélik magukat, és bezárják a határt???) és különben is, mindenki magára vessen. A határőrök pedig ismét kitettek magukért, ami a szervezettséget illeti, csak gratulálni lehet ehhez az egysávos megoldáshoz, nyilván nem lehetett volna normálisan megoldani a feladatot ebben a néhány átmeneti órában. Volt egy forgalommentes óra a baleset miatt, akkor bohóckodhattak volna a sorompókkal meg amivel akartak, de nekik az nem volt jó. Most, hogy beolvadnak a rendőrségbe, nem is kell módosítani a ragozást. Tudjuk: postás, rendőr, vasutas.

2 komment

Címkék: közlekedés gyurcsány eu schengen idióták határőr

A bejegyzés trackback címe:

https://darkside.blog.hu/api/trackback/id/tr59271008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2007.12.23. 22:05:06

Annak örüljünk, ami van: ezentúl könnyebb lesz az átkelés a határon. Remélhetőleg.

aranyhaj.blogspot.com

Dzsózi 2007.12.23. 23:50:27

Bízunk benne, hamarosan teszteljük is :-)
süti beállítások módosítása