Utolsó kommentek

Villamosmotorizáció

2009.04.02. 20:45 Dzsózi

"Szedlmajer szerint a villamosok átlagsebessége az elmúlt évtizedekben folyamatosan csökkent Budapesten a pályák állapota és a növekvő motorizáció miatt. Most körülbelül 15 km/óra az átlagos sebesség (a megállókban állásokat is beszámítva). Ezzel a sebességgel nem vagyunk éppen az európai élvonalban."

 

 Namostan azért hadd szabadjon megkérdezni, hogy nem-e esetlegesen fordítva-e van: a 15 km/h átlagsebesség miatt növekszik a motorizáció? Ha már nem csak futva, hanem gyalog is le lehet majd hagyni a villamost, akkor ki lesz az oka mindennek?

UPDÁTE: nagyon tudományos cikkben olvasható az alábbi megállapítás. "Az ezredforduló után a belvárosi kerületekben a gépjármûvek átlagos sebessége a csúcsidõben 15 kilométer/óra alá csökkent, ami alacsonyabb, mint egy kerékpáros sebessége." Bázmeg! Ezt a villamos a külvárosban is tudja! És erre pro-dugódíj propagandát lehet építeni. Mutattatok alternatívát, hát gratulálok.

Szólj hozzá!

Címkék: szar közlekedés bkv

A bejegyzés trackback címe:

https://darkside.blog.hu/api/trackback/id/tr291042561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása