Utolsó kommentek

Objektív felelősség szubjektív mérlegen

2009.01.02. 17:28 Dzsózi

Hét hónapnyi objektív felelősség és egy év zéró tolerancia elteltével már lehetne mérleget vonni. Ennyi idő alatt kiderülhetne, hogy a korábban (sem igen) tapasztalható rendőri jelenlétet (emlékszünk: random vegzálás, izzókészlet stb.) felváltó monstre rendőri pénzbehajtó akció (hogy ti. a rendőrség feladata a bokorból sunyin méricskélni, majd csekket postázni) elérte-e a célját, tapasztalhatjuk-e a halálos balesetek számának jelentős csökkenését.

Nagy hírverésre ezzel kapcsolatban nem emlékszem. Talán volt valami motyogás arról, hogy harminc százalékkal csökkent valami valamikor valamihez képest, de rendőri és állami vezetőink sem hülyék annyira, hogy korrekt mérleget vonjanak az eltelt hét hónap alapján, és verjék a mellüket. Talán azért, mert nincs rá okuk.

Amit biztosan lehet tudni: "Bár a mostani ünnepek alatt kevesebb közlekedési baleset történt, mint a korábbi évek hasonló időszakában, mégis többen haltak meg, vagy szenvedtek súlyos sérülést a közutakon, mint egy évvel korábban."

Bravó, ismét elismerésünket fejezhetjük ki Kondorosi úrnak és a neki lelkesen csápoló honfitársainknak: sikerült a problémákat gyökeresen orvosló megoldást találni, a háromszázezer forintos elrettentés láthatóan eredményes volt. Életemben először 2009 újév hajnalán hazafelé autózva éreztem, hogy nem kellene itthon autóba ülnöm.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés rendőrterror idióták kondorosi ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://darkside.blog.hu/api/trackback/id/tr83853634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása