Utolsó kommentek

A nagy indián

2007.06.20. 19:55 Dzsózi

Balaton töltjük a nagy meleget, de hát internet nélkül ilyen forró helyzetben ugye nem lehet élni. Szerencse, hogy van itten szolgáltató, aki 1500 Ft/3 nap díjért telerakja a levegőt internettel. Kicsi baj, hogy kicsit messze van az access point, és hát a wifit nem éppen erre találták ki. Laptop épphogy kommunikál, ha ki van lógatva az erkélyen. Persze manapság már nem nagyon van olyan PCMCIA vagy USB wifi eszköz, amin még lenne külső antenna számára csatlakozó. Lett volna ilyen, antennával kombinálva 12e-ért, de lusta voltam elmenni érte. Sajnos. Sebaj, itt is van szaküzlet, feleannyiért került SMC USB-s eszköz 5 méter USB kábellel, hol van már az, amikor még az ember a koaxkábel veszteségét számolgatta? De hát ez még bénább, mint a jó kis Intel beépített cucc, akárhova akasztom, alig-alig megyen. De legalább a laptopot nem kell kilógatni. Mindenesetre egy ásványvizes palack és egy kis darab alufólia jelentős javulást hozott a témában, hajrá mekgájver, ez is sikerélmény.
Meg az is, hogy a szolgáltató ügyfélszolgálatos p***ját sikerült 1 perc alatt önszántából lerázni, és eljutni a technical staff-hoz. Merthogy az nem pálya, hogy MINDEN SSH összeköttetést a saját menedzsment szerverükhöz vezetnek. Ez elég vicces volt. De belátta a srác, hogy tenni kell valamit. És lőn.

Szólj hozzá!

Címkék: wifi kocka

A bejegyzés trackback címe:

https://darkside.blog.hu/api/trackback/id/tr59102803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása